Personal //

Marcus Gustafsson | Leg, Sjukgymnast/Fysioterapeut

 

​

Sjukgymnast med stor erfarenhet av att behandla besvär från kroppen. Sjukgymnastexamen sedan 2007. Mellan 2008-2015 var Marcus förutom det ordinarie klinikarbetet verksam och ansvarig för skaderehabilitering och förebyggande av skador hos Änglagårdsskolan och i IFK Göteborgs ungdomslag.

 

Är en av få fysioterapeuter i Sverige som hitills genomgått alla utbildningssteg (Steg 3, CNP) och examinerats i Neuracmetoden/Redcord  Innehar ett stort intresse för rörelsekontroll och effektivisering av rörelsemönster och kombinerar gärna detta med diverse manuella tekniker för mobilisering av , leder, muskler, nerver och fascia.

Vidareutbildning inom Idrottsmedicin, Jems, Kinetic Control, The performance matrix Mulligan Concept, Mckenzie, Ledmanipulation 3D-Functional performance mm.

Mattias Anesten. | Leg, Sjukgymnast/Fysioterapeut

 

Mattias Anesten är leg. sjukgymnast/fysioterapeut. Han läste sin sjukgymnastutbildning på Karolinska Institutet i Stockholm och blev klar 2003. Sedan 2003 har han arbetat på olika kliniker och har hunnit bygga upp en gedigen kunskap och erfarenhet inom de vanligaste smärttillstånden och problemen i rörelseapparaten. Vidareutbildning inom JEMS, Redcord och McKenzie. Han har även utbildning i akupunktur, Mulligan concept, OMT steg 1 och Nervmobilisering.

Carolina Lindblad| Leg Fysioterapeut - 

 

Carolina Lindblad är leg.fysioterapeut sedan 2014. Carolina har sedan examen främst arbetat inom primärvården med inriktning mot idrottsmedicin och kvinnohälsa. Har med åren skaffat sig goda kunskaper och erfarenhet att behandla de vanligaste besvären och tillstånden i rörelseapparaten. Carolina har träning som en stark  grund i sin behandlingsmetodik men kompletterar även med manuella tekniker och metoder när behovet finns.

Hennes stora intresse för idrottsmedicin har lett till ett flertal vidareutbildningar inom detta. 

Efter att själv fött barn stärktes Carolinas intresse för kvinnohälsa och hon har sedan dess utbildat sig på avancerad högskolenivå inom ämnet där fortsatt vidareutbildning är pågående.

Behandlingsgmetoder som Carolina jobbar med är bl.a. Funktionell manuell terapi (FMT), Kineaiotape och stötvågsbehandling.

Tove Ryde| Leg Arbetsterapeut

 

Tove Ryde är legitimerad arbetsteraput. Hon genomförde sin utbildning på Jönköping University och examinerades våren 2020. Under hennes utbildning har hon arbetat mot ortopedi, reumatologi, lungmedicin, akuta åtgärder samt fördjupat sig inom motivering och stresshantering/ stressförebyggande åtgärder. 

Som arbetsteraput kan hon hjälpa dig med bland annat stresshantering, handrehabilitering, hjälpmedelsbedömningar samt intyg för bostadsanpassning. 

Lina Lorentzson| Leg Fysioterapeut

Innan Lina utbildade sig till Fysioterapeut gick hon på Balettakademien där hon utövade både dans, sång och teater. Lina tar gärna emot patienter med alla sorters besvär och har ett extra stort intresse för psykisk ohälsa och vad vi som fysioterapeuter kan göra för att hjälpa personer som lider av detta.

Hon kommer även att ansvara för den tämligen nya behandlinsgformen "Dans för hälsa". 

Anna Andén| Leg Fysioterapeut - 

 

Cecilia Lundblad| Leg Arbetsterapeut - Föräldraledig till hösten 2021

 

Cecilia Lundblad är legitimerad arbetsterapeut. Utförde sin utbildning på Karolinska institutet i Stockholm, examinerades 2011. Har efter det arbetat på sjukhus med akuta åtgärder och rehabilitering mot medicinska, kirurgiska, ortopediska och neurologiska diagnoser. Under 2 år har hon varit med och startat upp och arbetat i Hemrehab Stroke, ett rehabiliteringsteam kopplat till sjukhus som tränar i hemmiljö hos patienten. Hon har även arbetat med arbetsförmågebedömningar för försäkringskassan. Den senaste tiden har hon arbetat inom primärvårdsrehab med bland annat handrehabilitering, hjälpmedelsbedömning samt skriver intyg vid ansökan om bostadsanpassning. Hembesök görs vid behov. Hon hjälper även till med struktur, råd och stöd får att få vardagsbalans vid stressigare perioder i livet.

Annika Wik| Leg Sjukgymnast - Föräldraledig till sommaren 2021

 

Annika Wik

Legitimerad sjukgymnast sedan 2013. Annika har arbetat på rehabmottagning i både Spanien och Sverige.Vidareutbildad på avancerad nivå i bedömning och behandling av ländryggsbesvär på Linköpings Universitet och rörelseanalys på Karolinska Institutet.

Behandlingsmetoder som Annika arbetar mycket med är bland annat Mc Kenzie (MDT), Manual Myofascial Technics (MMT), JEMS, akupunktur och kinesiotape.

 

Annika har valt att inrikta sig särskilt på analys av rörelsemönster och guidning i att lära sig använda den djupa stabiliserande muskulaturen, vilket är användbart vid bland annat överbelastningsskador, graviditetsrelaterad bäckensmärta och träning efter graviditet.