top of page
631_mulligan-self-snag-lumbar-strap-demo
Redcord_Slyngetrening_1_2013_aVabA-1024x682
Redcord. activejpg
Redcord
Senmocor bild
shutterstock-hi-res-physio-1

Sjukgymnastik är av många förknippad med träning och för oss på Ale Rehabklinik är det en viktig del i många av våra behandlingar för att nå ett långsiktigt resultat.

 

För att kunna designa ett bra och individuellt träningsprogram krävs en nogrann undersökning.

I vissa fall kan det först handla om enbart avlastad rörelseträning eller träning i att hitta och aktivera djup stabiliserande muskulatur som kan vara en orsak till att tidigare försök till träning inte hjälp dig.

Hela kroppen hänger ihop vilket innebär att det även är viktigt att ta ett steg bak för att se den "stora bilden". Din fot kan t.ex påverka din höft, som kan påverka dig rygg eller axel osv.

 

En stram eller spänd muskel beror ofta på att att någon annan muskel inte är tillräckligt stark eller aktiv i rörelsearbetet och då tvingar vissa muskler att jobba hårdare. 

 

Detta är några av faktorerna som kan var orsak till smärta och/eller rörelsedysfunktion.

 

Träning kan även användas i rent smärtlindrande syfte genom att man vid träning underlättar och ökar produktionen av kroppens egna smärthämmande system.

 

Vidare bör ju även nämnas träningens positiva effekter vid psykisk ohälsa och lindrigare depressioner där senare forskning indikerar att fysisk aktivitet bör vara bland förstahandsvalen vid behandling av dessa tillstånd

 

Några länkar för dig som vill veta mer, OBS dessa sidor är på engelska.

bottom of page